donderdag 19 februari 2009

Zesde haalt zijn kookkunsten boven!


Als afsluiter van het thema bedreigde dieren kozen we dit jaar om eens vegetarische te koken. Meester chefkok Henri (hmmm) had geluk dat hij op 14 assistenten en 3 collega masterchefkoks kon rekenen! Want zonder die hulp was het zeker een ramp geweest!
Alle leerlingen gewapend met een snijmesje en een schort kozen onmiddellijk voor de aanval. Geen enkele groente bood veel weerstand. Al kreeg de ui een eervolle vermelding... Een aantal leerlingen kregen leedvermaak en moesten bij het snijden van de uitjes een aantal traantjes laten. Gelukkig bleef het hierbij. Alles werd in perfecte vierkante centimeters gesneden!

Daarna moest er effectief gekookt worden... Een overheerlijke spinazieroomsoep als voorgerecht, een verse groentebouillon met quorn als hoofdgerecht en yoghurt met vers fruit!

Hier zie je het resultaat... Lekkere worteltjes, champignons, paprika's, broccoli en ajuintjes!!

Hanne laat geen spaander over van de gele paprika...


De twee Emma's snijden de champignons liefdevol in kleine stukjes...

Als je nu geen zin krijgt in een lekker vegetarische maaltijd weet ik het ook niet meer!

Een lange tafel werkende kinderen... Hoe mooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Claire en Emma achter het kookfornuis... Het stoven van ajuintjes!



Florence die de quorn bewerkt en een beetje erboven Hannes die de soep klaarmixt!

In ieder geval genoten we van de lekker maaltijd!! Gezellig tafelen, een kleine babbel... Nogmaals hartelijk dank aan de helpende moeders!! En hopelijk koken jullie lieve schatten nu ook af en toe thuis...

3 opmerkingen:

piet devolder zei

Wout vond het allemaal super-lekker !

lex zei

lekker

lex zei

vooral de soep :p