zaterdag 10 oktober 2009

Sluisbezoek, beektocht... Allemaal leuk! Maar wie waren die nerds en schoonheden???






Het is voor een leerkracht van een enorme waarde wanneer je dingen die je hebt uitgelegd in klas in het echt kunt gaan bekijken. Het sluisbezoek was dan ook een echte meerwaarde. Alles lijkt evident te zijn, maar éénmaal in de machinekamer aangekomen blijkt dat niet echt het geval te zijn. Ook even binnengluren bij de sluiswachter is een leerrijke ervaring! Het feit dat alle leerlingen geboeid luisterden en vele vragen hadden maakte van mij een meer dan tevreden leerkracht!

In de namiddag wachtte ons de beektocht. Laarzen aan en hop, weg waren we. Wat leren over de vogels die in de omgeving leven, bepaalde kruiden leren kennen, reigersnesten zien, leren hoe een schipt tankt, en dan de beek in. Netjes op een rij, net een mama eend met haar kleintjes achter haar! Ook best een leuke activiteit!

Terug aangekomen in ons eigen nest vond een ware kledij-,schmink- en geurenparade plaats. De mooiste kleren werden tevoorschijn getoverd, de ogen werden geaccentueerd met oogschaduw en een eventuele zweetgeur werd verbloemd door liters parfum of deodorant...
Plots waande ik mij niet meer op rivierklassen maar wel op een zessterren bal met 22 schoonheden! De jongens hadden ook hun best gedaan en vonden het gebruik van gel vooral cruciaal. Dit alles voor de feestmaaltijd in ' au resto du matelot'! Als koppeltjes of trio's gaan eten... Best fun! Maar daarna kon het pas echt beginnen... De leerlingen hadden hun eigen feestavond voorbereid: 'De beauty's en the nerds!!!'. Dus alle jongens (ook de 2 meesters) gingen opnieuw de kleedkamers in voor een extreeem make-over... U zal zien dat dit best wel grappige beelden opleverde! Leerkrachten kwamen een kijkje nemen naar het opdrachtenspel en het dansfeest! Een fantastiche avond met veel humor en reclames!





Geen opmerkingen: