maandag 11 oktober 2010

Et c'est parti !!!!






Hellow Rollegem! Hier met de zesdeklassers van Rollegem live vanuit Péronnes!
Enkel goed nieuws te melden. Een vlotte heenreis gehad tot in Ronquières ( voor de meesten toch ) waarna we kort de werking van het hellend vlak van Ronquières te horen kregen. Daarna kregen we een interactief museumbezoek voorgeschoteld over het leven van de binnenvaart. Hier en daar wat verouderd maar wel superinteressant! Na een lekkere picknick reden we in één kolom richting onze slaapplaats. Daar vond het eerste hoogtepunt van de dag plaats… de ontdekking van de kamers. Drie bedden boven elkaar, meer hebben de kinderen niet nodig om van een geslaagde dag te spreken. Het installeren van de kamers nam voor de één al wat meer tijd in beslag dan voor de ander. Lees: de jongenskamer hecht daar minder belang aan... Daarna vertrokken we voor een oriëntatietocht in de prachtige omgeving van de Lac. Echt genieten geblazen met dit fantastische weer!!! En we raakten niemand kwijt! Ik tel er momenteel nog steeds 18! Euh 19, er komt net iemand terug van het toilet…Nu zijn jullie telgen brieven aan het schrijven. We doen dit vandaag al, omdat er anders een groot risico bestaat dat de brieven te laat toekomen… Straks gaan we nog op zaklampentocht en lees ik nog een verhaal voor. Hopelijk volgt daarna een rustige nacht… Morgen zijn we er weer met meer nieuws en hopelijk even formidabel weer!

3 opmerkingen:

Véronique zei

Hallo ! Blij om al nieuws te hebben. Het lijkt dat ze allemaal al goed amuseren. Ik wens jullie nog veel plezier verder. Groetjes aan allemaal en een dikke zoen voor Pauline :-) Véronique

6deklas Sint-Theresiaschool Rollegem zei

We laten jullie reactie iedere morgen aan jullie zoon of dochter zien. Zodat ze zeker lezen wat jullie schreven! Het is leuk om te zien dat er al enkele reacties zijn!!! Deze avond proberen we een programma te installeren waardoor we meer foto's kunnen uploaden. Verder alles goed hier... Kinderen sliepen goed!

Mia Fournier zei

Misschien gewoon de foto's uploaden in de picasa-foto-album en in blogger de diavoorstelling selecteren als gadget. Zo staan de foto's ook meteen in de fotomap van school. Je hoeft alleen elke keer een ander album te starten.
Alvast fijne dagen toegewenst en doe veel groeten aan Lieven en Mieke