woensdag 13 oktober 2010

Rivierklassen: Let's have a good time!!!

Hallo daar bloggers!

Vandaag een lange dag achter de rug. Veel gebeurd, veel gedaan, veel gezien, veel gelachen... Deze morgen leerden de leerlingen werken met de verschillende soorten schepen en welke vaarroutes deze schepen allemaal kunnen bevaren. Dit moeten ze kunnen tegen morgenavond anders... anders laat Lieven (de gastheer) hen niet binnen in het restaurant 'Au resto du matelot" voor de feestmaaltijd. Per koppel (jongen/meisje) gingen ze snel aan het werk. Morgen zien en horen we de resultaten! Spannend!!!

Daarna vertrokken we richting de grootste scheepslift van Europa! Strépy-Thieu. Eerst een uurtje wandelen naar het station en daar de trein nemen. Normaal moesten we overstappen in Mons. Normaal, want door een treinongeluk was dit niet mogelijk. Wat nu dachten we??? Na heel wat telefoonverkeer, opzoekwerk enz. slaagden we erin om een bus te reserveren die ons onmiddellijk en rechtstreeks naar de scheepslift bracht. Een uurtje vertraging was wel het gevolg. Daardoor konden we niet meer door de scheepslift varen. Best jammer! Gelukkig konden we wel nog de werking volgen van de scheepslift. Niet veel later zaten we op het schip en vaarden door een sluis, in een oude hydraulische scheepslift, voorbij een kantelbrug, voorbij een draaibrug... Dit met een prachtige zon die ons overal begeleidde!!! Niet superwarm wel supertof! Ondertussen zijn beide schoolgroepen echt wel vermengd. Leuk om zien hoe die contacten steeds beter worden. Op dit eigenste moment kijken ze samen, door elkaar, naar een film op onze cinema-avond!!!

Morgen staat Doornik op het programma. Bezoek aan de stad en zijn bezienswaardigheden en in de namiddag voor vele leerlingen de climax! Het touwenparcours en de deathride!!! Spectaculaire foto's zullen volgen...

Goed, dit is het zowat voor het ogenblik! Een dikke knuffel van al jullie gastjes en vriendelijke groeten van de meesters.

4 opmerkingen:

bruno en emmely zei

We zaten hier al te wachten op wat nieuws... Echte "curieuskeneuzen" zijn we hé! Super wat jullie daar allemaal beleven. Wij willen ook weer terug naar het zesde leerjaar...
Groetjes Bruno en Emmely

Thomas en Leen zei

Zo te zien, maken jullie het heel goed. Als jullie zo braaf zijn zoals op de foto bij het kapelletje, dan kan het helemaal niet meer stuk, maar ik vrees ervoor...
Geniet maar nog van deze onvergetelijke momenten!
vele groetjes en slaapwel,

Leen (moeke van Eva)

Anoniem zei

Hallo Guillaume ,geniet er maar nog van want morgen is het de laatste dag.Papa komt je morgen afhalen aan school . Groetjes mama en papa.

Unknown zei

Ja, zo te zien is het een leuke week geweest, maar mooie liedjes duren niet lang zeggen ze en dat is jammergenoeg bij jullie ook zo, want nog een nachtje ginder slapen en dan ook terug jullie valies maken. Maar daar moeten we eigenlijk nog niet aan denken. Ik hoop Jorgen dat je beter geslapen hebt dan maandagnacht, nu met pyjama aan. Aan je brief te lezen amuseer je je toch beter dan dat je verwacht had. Nog een leuke afsluiter van jullie rivierklassen en tot morgenmiddag. Groetjes en dikke knuffels Stephan en Angelique (papa, mama en broers van Jorgen)